3 Ocak 2017 Salı

Ben Buradayım Sevgili Yazarım...

"Edebiyatçının eseri kalır, okuyucu ise ölür... Okudukca zevkleriniz incelir, daha tuhaf, daha rafine kitaplara, yazarlara el atmaya başlarsınız, bu meşgale sırasında muhtemelen hayat gailesi bakımından dibe doğru kaymaktasınızdır. Okuduklarınızı, müstesna olduğunu düşündüğünüz satırları birilerine anlatmak istersiniz, zira şahsa mahsusun hazzı kısa sürer, ömrü uzun olan paylaşmaktır. Fakat ortalığı her zamanki gibi kaba saba kelimeler, düşük cümleler işgal etmiştir, o gürültüde kimse sizi duymaz. Okumak hem bir hayat başarısızlığının, ki unutmayın okumak mağlupların işidir, hem de derin bir yalnızlık hissinin sebebi olup çıkmıştır. Okuduğunuz onca kitabı, hayatınızı yatırdığınız o zorlu ve hassas meşgaleyi mezara götüreceğinizden korkmaya başlarsınız… Ve siz de bilirsiniz ki yalnız ölmek zordur, arkanızda mutlaka birkaç müttefik, birkaç şahit bırakmak istersiniz…”

Murat Uyurkulak'ın bu satırları, bu bloğun sebebidir. Kendi kelimelerim yerine okuyucu olmanın o tatlı ama huzursuz ağırlığıyla onunkileri seçmeyi yeğledim. 

Ne demişti canım Oğuz Atay: "Ben buradayım sevgili okuyucum, sen neredesin acaba?"

Buradayız sevgili yazarım. Sadece sesimiz çıkmıyor. Elinden geldiğince, cılız da olsa biraz çıkaracak şimdi bir tanesi kendince. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder